17 March 2015

me!!! not so cooking!

potato couch?

almost.

nasib baik tak mati kebuluran adik aku ni.
mak abah tak ada kat umah.
kami tinggal berdua je.




siapa yang cakap kakak ni rajin masak.
you are so wrong!
selagi awak-awak tak jadi adik kakak
you never know.

usually, orang akan request nak masak apa
ni tak!
puas tanya. jawapnya ikut la! tak tahu!

biasa kalau kene tinggal sorang, aku main campak je apa yang ada dalam peti masak periuk.
sampai tak tahu apa nama masakan tu.

susah jugak ada orang yang bawah tanggungjawab sendiri.
weh!
macam mana la kawan-kawan aku kahwin and survive.
aku nak jaga sorang ni pon rohok(payah)
even to think about the idea itself is terrifying

skip all meals, just keluar untuk dinner.
gila la kakak ni kan!

makan tahap tak ingat dunia pulak.
sampai balik tadi, adik cakap perut berkocok and nak pecah
nak buat macam mana dik, mungkin malam esok pulak baru jumpa makanan. *evil smile*

this post dedicated to my friends yang suka panggil aku chef la, siso rajin masak la.
see, this is the real me *full stop*



No comments: