23 May 2012

kisah budak penakut.

kisah ni berlaku semalam.. cik rhapsody bgn sahur dgn roomate.. biase la pg2 subuh musim exam ni semua bilik senyap je..
so siap2 la bancuh air, minum n bla bla bla.. pastu rase nk masuk ladies la pulak. sekali selesai x sempat buka pintu tibe2 dgr bunyi benda jatuh.. pecah jantung time tu tgk katak pisang besar gile melekat kat dinding.. terketar-ketar la tgn ni nk buka pintu tu.. hukhuk.. sedih, takut, ketar..semua ada.. tp xleh jerit, x boleh nangis mcm kat rumah.. sbb kt sini aku senior n mau mengamuk budak level aku kalu ada org jerit kuat2 pagi2 buta time exam..
kalu kat rumah ada ramai savior aku.. ada abah..dulu ada muslim, ada imran n even mama pon kene tolong aku.. kt sini x boleh.. so jerit dalam hati..nangis dlm hati.. n buat2 berani je..

well xde la berani sangat.. sejak semlm.. mmg x gune dah ladies tu.. pergi gune wing sebelah punye.. huhuhu.. rindu rumah.. rindu adik2..  exam ni.. mcm2 rase la terbuku..

8 May 2012

mata ku rabun?

Assalamualaikum..
jalan2 disekitar uni fest semalam.. sambil buang mase dan menunggu utk kelas 6.30 ptg.... sedangkan assignment ku masih melambk utk diselesaikan..hukhuk. tibe2 tibe di kedai spek mata.. buat pemeriksaan mata coz dah lame dah sejarah aku per spek mata ni. .. rsultnye.. mata kanan ada rabun dekat, mata kiri ada rabun jauh.. specialnye ciptaan allah.. huhuhu.. terkejut kawan2 aku.. boleh ke rabun macam tu..  bile cakap pasal aturan hidup ni.. xde yg mustahil sbb allah tu maha berkuasa atas segala sesuatu..

biarlah pandangan mata itu buta namun jgn biarkan pandangan hati yg jd buta..

7 May 2012

Take home test

Alhamdulillah.. already submitting my take home test.. spent almost 48 hours searching n typing the answer.. read almost 15 research journal.. rase mabuk tgk adobe reader n microsoft word tu..  take time jap before move on to assignment2 lain ni.. hehehe.. whole day x keluar bilik.. hanye makan roti n biskut je.. kjp td after finishing the last line of my test.. baru rase lapor tu datang.. then keluarlah periuk ajaib ku.. then dgn bahagianye.. junior2 sebilikku sudi menyumbang kan tiga bungkus meggi utk dileburkan kedalam periuk itu.. asalnye utk 2 org je.. tibe2 ada jugak yg terliur tgk meggi panas2 tu ye.. yg x tahan.. "akak, rase mcm family outing la kak" dah a tiga2 pakai chopstick..x leh blah betul.



rupenye take home test ni jauh bergandanye lebih susah pd benda2 lain.. tempoh yg sedikit utk buat byk benda.. agak bileh tahan la rase nk cramp bahu n mata mengadap laptop ni.. 

minggu terakhir semester sudah pon tibe.. project, presentation, report n the FINAL EXAM is coming.. waaaa.. byknye..

anyway..Ramadhan is coming.. 74 days to go...


3 May 2012

another blabla post..

langkah kehidupan manusia itu berbeza. x akan sama antara satu dan yang lain. yg mengharap mereka jadi seperti kita.. dan kite mahu jd seperti mereka.. variety hidup manusia itu seperti warna2 pd rainbow kek.. ada tujuh warna.. itu yg cantik.. andai diadun tujuh adunan warna menjadi satu.. maka hasilnya hanya lah warna hitam yg sangat dull.  selera utk makan rainbow kek yg dah merangkap kek hitam itu pasti hilang.. tapi kalu adunan tujuh warna dilapiskan satu persatu.. maka hasilnya 7 layer kek yg berbeza warna.. umm.. baru best nk makan.. begitu jugak hal manusia ni.. mane boleh kite nk atur hidup orang ikut telunjuk kite. arah nk marah, marah.. arah suruh diam.. diam.. tolong la.. kepimpinan setiap orang itu berbeza. you gain your respect using your way.. you cannot apply it to other people la.. ohohoho.. merapu-rapu la cik sofy ni kan.. lantak la..  ape ntah kaitan kek rainbow tu?? hehehe..
lame x menulis jd mcm ni la..