16 December 2009

thing dont happen for no reason....

salam..

just nk berkongsi cerita utk di ambik iktibar sama...
pada pagi yg bening after solat subuh aku bsiap-siap la utk ke kelas ku yg ada diawal pagi tu.. tanpa aku sedar, aku tertinggal aku punye cincin pd pili paip... then nk dijadikan cerita bile aku balik dr kelas, mak cik cleaner dh start cuci shower room, aku x la g masuk mase tu sbb x nak ganggu kerja dia. bile dia dah siap semua tu, aku g la cri balik my ring. then it already gone.. fine la, xde rezeki aku. esoknye tu aku terdetik nk g tanye makcik tu kot-kot la dia ada jumpe or nampak aku punye ring tu. aku pun maniskan muke g ckp baik2 dgn mak cik tu, " salam, mak cik ada nampak tak cincin dlm shower tgh mase makcik cuci shower tgh semalam?" dia pun jwb la kat aku
"xde pulak makcik jumpe apa2" padahalnye mase tu aku dah nampak cincin aku kat jari dia.. then aku senyum jelah kat makcik tu.." takpe la kalau macm tu, mekasih." malas dah aku nk kate ape2. dah cincin tu nk jadi rezeki dia kot. so pengajarannye, g masuk toilet jgn bwk benda2 x sepatutnye, kalau tertinggal n hilang jgn salahkan org lain...

"manusia byk belajar dari kesilapan dan pengalaman"

5 comments:

syafazila yusof said...

ai macik2..
hurm..

v(^_^)v

rhapsody_sufi said...

dah x de rezeki...

rhapsody_sufi said...
This comment has been removed by the author.
c-ha said...

lain kali cakap macam ning..
x pelah mak cik tapi cantik cincin kat jari mak cik tu ye...

mesti terkedu dia.

rhapsody_sufi said...

mmg terbakar jgk sbnrnye... tp malas nk panjangkn cite..coz takut 6ti dia malu nk buat cleaning plak..