28 February 2015

Lost star

Please don't see just a boy caught up in dreams and fantasies
Please see me reaching out for someone I can't see
Take my hand let's see where we wake up tomorrow
Best laid plans sometimes are just a one night stand
I'd be damned Cupid's demanding back his arrow
So let's get drunk on our tears and
God, tell us the reason youth is wasted on the young
It's hunting season and the lambs are on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
Who are we? Just a speck of dust within the galaxy?
Woe is me, if we're not careful turns into reality
Don't you dare let our best memories bring you sorrow
Yesterday I saw a lion kiss a deer
Turn the page maybe we'll find a brand new ending
Where we're dancing in our tears and
God, tell us the reason youth is wasted on the young
It's hunting season and the lambs are on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
I thought I saw you out there crying
I thought I heard you call my name
I thought I heard you out there crying
Just the same
God, give us the reason youth is wasted on the young
It's hunting season and this lamb is on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
I thought I saw you out there crying
I thought I heard you call my name
I thought I heard you out there crying
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
But are we all lost stars, trying to light up the dark?


Read more: Adam Levine - Lost Stars Lyrics | MetroLyrics 


the lyric is pretty touching.. we are all the lost stars. I just finish watching the movie. Begin Again. Starring Keira Knightly and Adam Levine. 
Losing someone you love doesn't mean you stop dreaming of your own dream. just work harder and know that you deseve someone better.

Don't take it literally, doesn't have to get drunk just have get your tears out. just watch a very sad or read super sad novel.. hehehe
enjoy the song. can search it in youtube.

Sebuah Perjalanan

Sebuah Perjalanan.



setiap yang ada perlu melangkah.
Melangkah dan terus melangkah.
perjalanan itu jauh.
bukan di sini matlamat-nya.
kerana ada di sana yang lebih besar.

yang punya tenaga,

kau langkah dengan kaki-mu.
mencari di mana matlamat-mu.

yang punya suara,

kau langkah dengan hujah-mu
menceritakan di mana akhir-mu.

yang punya hati,

kau pujuk dengan prinsip-mu
memujuk diri untuk terus melangkah.

yang punya akal

kau kota dengan ilmu-mu
mendidik diri pada perjalanan yang benar.

namun aku hanya punya pena.

menulis sedikit suaraku, hujahku dan prinsip ku.
walau aku tahu langkahku tidak jauh.
namun demi perjalanan ini aku gagahi jua.

perjalanan itu jauh.

strategi harus diatur bagi mencapai matlamat itu.
dunia hanya tempat mengumpul bekalan.
akhirat tempat menuai hasilnya.

sama ada kanan atau kiri

di sana tiada lagi pilihan kita mampu lakukan
hanya tempat menerima.

jika kau mahu memilih untuk kanan atau kiri

sekarang adalah masa untuk membuat pilihan yang betul.
di sana penyesalan tidak lagi diterima.
kerana semuanya sudah terlambat.

mahukan perjalanan yang punya pengakhiran yang baik

pilihlah sekarang.
tidak lagi menangguh untuk memilih yang lebih baik.
kita takkan pernah tahu bila ia akan berakhir.
maka bersedialah dari sekarang.
bukan esok atau lusa.

semoga Pilihan Untuk Perjalanan ini adalah pilihan yang betul.




demi Allah.. InsyaAllah.


27 February 2015

Really!!

tanggungjawab.

Responsibility!

why sometimes people can't really understand what is their duty and responsibility.
They don't know how to prioritise their responsibility. I really hate that. People sometimes ask me why I don't tell them what to do. I just smile and get away.

Coz I think they are grown up enough to understand their responsibility. What should I tell them, they can simply use their logic to understand what they supposed to do.

Oh God, please understand this.
I'm JUST simply a girl.
I know I have no right to correct you coz I'm also a girl of many fault.
at least I'm trying. why can't you.

Please guys, please grow up and at least try to make an effort to please you parents. at least that is one of your main priority in your life. I just can't simply understand guys.

As one sister to a brother. please grow up. Please!!


26 February 2015

Mendidik dan dididik

Sudah masuk bulan ke-9 bergelar seorang pendidik. Walaupun masih baru, namun terasa sangat lama.
memupuk keyakinan diri untuk menyatakan aku mahu itu sangat sukar kerana aku lebih kenal siapa aku.

I have to admit that everyone have their own weakness but me it just to much.

Somethings happen two days ago and I'm totally devastated with  the situation. of course I cried a lot. I really don't know where to pour my heart out. Being a new teacher with many responsibility, is difficult to deal with.

I glad that I have my mum who really understand me and she really know how to cheer me up. Alhamdulillah.

One of my weakness is that, it hard for me to trust people but once i put my trust on them, i really give my fully. However once they break my trust, it's really painful and kind of difficult to trust them again.

ops, I'm forgot that they are my students. What am I thinking here.
I'm the teacher, and I'm the one who need to educate them.
I'm Not suppose to feel this way.
Yet, I'm still a normal HUMAN BEING.
I get hurt when people try to blame it and I don't know how to share it.

still, I believe that Allah put me in this way because HE wants me to be a better me.
Allah wants me to grow up being a better slave. InsyaAllah.



need to chin up and move on. put aside all my feeling.

May Allah gives me enough strength  to face the challenges He assign for me. InsyaALLAH

dalam mendidik aku juga terdidik.

24 February 2015

I'm Not A Good Teacher nor a mum...

Balik ke sekolah dengan keadaan yang sangat memenatkan dan mengecewakan.  too tired, I  can't even think what should I have for my breakfast. It's a very long and tiring day. I'm totally disappointed with most of my students. Especially those prefect. Banyak je air mata nak keluar. Tapi cuba jugak bertahan. 

To forget all those stressful things let's play this game.. Hehehe.

One of my favorite pastime activity..
personality test!!!


true or not, you judge..





Back to School

Normal symptom for those who don't really enjoy their work. Especially after a very long weekend.
1)Don't feel like waking up
2) Moving as slowly as baby tortoise who just learn how to walk
3) Don't feel like chatting up with people.
4) wear what ever I have without bothering whether it a match or not
5) everything look so blank!
6) your head is a empty as a can.

but, still.. here we are! working and doing this to boost up my mood. :)
OH TEACHER!

MAY ALLAH HELP ME TO LOVE THIS JOB EVEN MORE AND MORE!
WORK FOR THE SAKE OF ALLAH. 

Sorry for this negative thought.


Menilai Diri

Usikan kecil
Pujian mahupun Nista
Itu semua akan datang dan pergi
Tapi kita tetap harus terus kuat untuk melangkah
Perjalanan itu mungkin jauh dan mungkin juga bakal berakhir sedetik Cuma lagi.

Ukirlah senyuman itu walau kadang terasa pahitnya
Bangunlah, jangan terlalu asyik di buai mimpi.
Tak siapa mampu merubahmu selain diri mu sendiri.

Aku cuba untuk terus berdiri dan berdikari
Menentukan hala tuju hidupku sendiri
Mungkin kadang datang rasa yang aneh dan kadang mengundang sedikit air mata
Tapi itu normal. Namun jangan menyekat kebahagiaan diri dengan rasa yang tidak penting.
Hadirkan rasa bahagia itu buat diri sendiri.
Jangan pernah meletak bahagia orang lain di tempat kita
Kerna bahagia mereka belum tentu bahagia untuk kita.

Erti syukur.
Melafaz memang mudah,
Tapi itulah sifat seorang manusia.
Tak dapat dielakkan lagi.
Namun jika diperingatkan terus lah tanpa menangguh lagi.

Jika aku rasa aku tiada siapa.
Aku harus ingat yang aku sentiasa punya Tuhan
Allah sentiasa menjaga aku.
Walau aku sedar aku bukan hamba yang baik
Terima kasih tuhan atas nikmat dan peluang yang kau belum tarik dari diri ini.


TEMPAT MENCARI KETENANGAN
7.00pm 23/2/2015
crystal mosque

23 February 2015

Malacca 2014



Antara kenapa aku masih belum untuk move on with my life is because I have them in my little short life. 

memory Malacca 2104.

Mahu kembali lagi ke sana

22 February 2015

janji

tahun lepas janji mahu menulis, namun tak berjaya. kita tgk tahun ni mcm mana.
pernah seseorang berkata,
jika mahu jadi penulis, jangan hanya mahu tapi teruslah menulis.
walau sekadar sebaris sehari.
cukup lama tidak menjengah kesini.
kerana sibuk dengan tulisan-tulisan ringkas dan tidak matang.
lama dan cukup lama,
sedar dan tidak sedar..
terhenti sejenak,
berfikir, sejauh mana aku sudah dewasa.
adakah aku sedang menapak kehadapan atau semakin mundur ke belakang?
semoga aku terus diberi kekuatan.
terima kasih Allah kerana msih beri aku sedikit kasih-mu

semoga kita mampu untuk terus berkasih.

aku yang sering tidak mahu dewasa. ;)

2 bulan lagi genaplah usia ku, menulis dengan penuh pengharapan.

malu aku dengan diri sendiri yang sering lupa untuk mendisiplinkan diri sendiri.