7 March 2010

bile aku jadi driver...


Mule2 aku ambik lesen kereta n moto was after SPM. Now dh almost 3 tahun peristiwa tu berlaku.. namun nilai lesen aku still jgk mcm bru kluar oven. Especially kereta.. teringat peristiwa after g hantar birthday kek n some gift 4 my bestfriend Nazliana.. huhu.. actually itu adalah second time and the last time aku drive my parent punye TOYOTA UNSER.. if someone offer to me again, the answer still no thanks. After that so called as accident happen, aku dh x drive kereta lagi.. even lepas tu aku ada some kind of fobia.. huhu... bak kata seseorg pada aku.. jauhnye berenti kereta mcm nk main bola kat tgh2 tu..sedar x sedar after 2 tahun bru la aku pegang blk title driver tu.. tu pun sekadar latihan dr kak seha n kak long tercinta.. a few time from abg n mama.. lepas ada myvi(auto) barulah aku drive betul2 tu pun sekadar kat Terengganu je la.. ada sekali tu kind of desperate, aku x sangka skali bedal je aku dpt drive kereta viva abg( manual)... skrg ni ada la skali sekala bile ada program n aku kene angkut makanan so nak ke x nak kene jgk la bwk kereta dia tu... n today it happen again.. aku x kisah pasal diri aku tapi sgt kesian la pada si katak hijau yg kene lenyek oleh aku hari ni... aku jugak sedar bahawa se nye aku x sesuai bwk kereta manual bcoz aku punye tindakan reflect sgt la slow.. clutch, minyak, brek, gear... oh tidak.. serik serik.. tapi itulah hakikat hidup... disini pemohonan maaf secara terbuka di hulurkan buat encik punye katak hijau yg merangkap kekandaku jua..

Itu kalau kereta aku lah org yg so called as losser tp kalau bab moto..hehe. x leh challenge la.. termasuk ni dah 3 kali ditahan encik polis n 1 kali tu Berjaya melarikan diri... sesungguhnya Allah yg mempermudahkan segalanya kepada aku.. ape taknye... lesen moto sampai la ni pun dok takat L TU LA.. ntah bile la nk sambung... insyaalllah perancangannye short sem aku g blaja moto... penting tu ada lesen moto.. lagi2 aku.. dengan L tu dah mane2 ceruk dah aku redah.. even umah kak shima pun aku dah sampai dengan moto ku itu.. sungai congkak pun dah jejak.. L walaupun kau dah mati insyaallah minggu ni aku hidupkan blk.. jgn marah ye...hehe...kalau P aku x tau la..

8 comments:

mimi said...

hahaha.. c-so.. ko langgor katak leyh tahan ag. aq blajo kete kat bitara langgor lembu org.. wawawa XD

rhapsody_sufi said...

haha.. mimi.. that katak refer the kereta abg aku viva comel color hijau.. and dasyat gile mu boleh langgar lembu.. mati dop lembu tu??

SyaMansor said...

mung wak eksiden kete abang mung ke? huhu..

mimi, gagoh ngat mung langgo lembu orang. haha.. terbaek!

rhapsody_sufi said...

ala2 mcm kete mok aku aritu la..hehe
aku kang sokmo tinggal tapak sejarah kat kete org..

mimi said...

hihi.. lembu tu ofkos xmati..
tp kete BITARA kepek gop a.. keke

rhapsody_sufi said...

xpe la kalu stakat kete bitara kepek.. kite byr doh mahal2..so that not a big deal la..

Nurhafiza Jusoh said...

awak langgar mender plak kali ni semek wessss?

rhapsody_sufi said...

ala langgor menda hok tepi jln tu je.. tidak melibatkan nyawa mereka yg tdk bersalah..hehe tp ,meninggalkan tapk sejarah je la...