7 October 2015

Laksa Penang Sardine

Kerana bunga kantan percuma, malam ini tiba-tiba lah aku jadi terlebih rajin

.Dalam rajin ada malas, laksa penang memang my fav la especially kat terengganu payah nak jumpa orang jual laksa penang pakai laksa clear nih. 

Tapi yang payah tentang masak laksa is Ikan. Aku kagum dengan orang yang rajin menyiang and perisi ikan and aku bukan orang itu. Topic asal lepas keluar cerita bunga kantan ni, kononnye nak masak Laksa Johor pasal kawan-kawan aku cakap aku n Johor celup and mesti la tau masak laksa johor. Padahalnya, makan pernah la, masak sendiri tak pernah kot. Berusaha la aku cari recipe laksa johor. Mintak dengan sedara-sedara and kawan2 orang johor. Alhamdulillah dapat la satu recipe yang best. Tapi sebab belum betul-betul ready nak berlaksa johor makaAlternative yang ada is sardin and it's working. First try and I love it. Kene dengan selera and my style plus x payah susah menyiang and perisi ikan. I like. I am sure lepas ni lagi rajin la aku buat laksa penang. hehehe