26 April 2015

Picnic: Lata Belukar Bukit

Sundate..
Cuti-cuti ni, kalau duduk umah kerja tidur je jadinya..
makanya, kita keluar la jalan-jalan.
Friendship Bonding time, dapat kenal jugak kawan baru.

Tempat dituju tidak diketahui, redah aje. asal nak pergi sekayu, tapi rase too common and for sure orang ramai cuti-cuti ni.

Redah punya redah, maka sampailah kami di Lata Belukar Bukit. Atas sikit la pada Sekayu.
kakak orang Terengganu pun first time sampai.

Nature

Escapism

Dah lama sangat tak picnic. Back to nature. Dulu zaman belajar at least 3 bulan sekali wajib merayau mencari hijau. Segarkan balik diri dari kekalutan manusia. 

breath-taking scenery

air clear betul. 

grown up act like a child.
sekali jumpa air, mau 2-3 jam berendam.
tak malu sangat sebab tak ramai orang.

lencun.makan.wefie

tq korang, lepak, picnic, borak, makan dan menyengalkan diri sama-sama.
tempat cantik, air bersih, tapi sayang.. facilities tak terjaga langsung, tak ada satu pon toilet boleh pakai. even nak tukar pakaian pun sengsara. 

Sedih bila kerajaan dah membuang duit bangunkan facilities tempat tarikan pelancongan ni, tapi tiada pun usaha untuk menjaga. Kami tahu duit rakyat juga yang digunakan untuk bangunkan semua ini. mereka sibuk nak bina dan bangunkan benda-benda baru. tak salah, tapi kenapa tak jaga benda-benda dah sedia ada ni.

kalau rasa tak nak, bagi kami lah usahakan. Ahaks.. 
InsyaAllah maju.



No comments: