30 April 2009

boring...boring..boring

boring..BORING...BORING...boring....
ANGRY....angry...ANGRY....angry...
moody... moody...MOODY....MOODY....
someone... plez help me to control my feeling..
i hate my self went i gone out of control...
I try not to hurt anyone....
i dont care if someone hurt me bcoz i can cure it....
want to one story....
the story that teach me a thing i always know....
there is a child who is very hot temper... but she also so easy to calm down... when she hurt other feeling she will say sorry when she calm... in one minute she hurt you in the other minute she apologize to you...so her father ask her... pehal tetibe aku speaking plak ni... o2 \kay continue the story... so ayah minah ni suruh dia pakukan kat dinding everytimes dia marah kat someone.. so minah ni ikut la cakap bapak dia ni.. everytimes dia marah dia ambik satu paku n ketuk kat dinding tu... sampai la abis paku tu.. dia cakap la kat bapak dia ni pasal paku tu dah abis.. bapak dia pun suruh la cabut paku kat dinding tu bile dia mintak maaf kat sesape yang dia pernah marah.. then minah ni buat la sampai habis semua paku kat dinding tu.. so bapak dia ni tanye la ape yang dia tgk ada kat dinding tu skrg.. ape agaknya yang tinggal kat dinding tu????
minah ni cakap la kat dinding tu ada lubang yg buruk dan mencacatkan dinding tu...
the moral of the story is... walaupun kite dah mintak maaf bile kite lukakan hati orang tapi parut tu akan kekal sampai bile... orang akan ingat yang kite ni pernah lu
kakan hati dia.... so kawal la perasaan bile kite rase nak marah ke ape ke.... once you hurt the feeling it not easy to cure it.. aku nak marah kat orang macam aku takpe sbb aku takkan ingat bende tu lebih pada sehari... tp masalahnya aku ni senang nak marah kat orang.... MACAM MANE??? NTAH LA...

No comments: