13 July 2009

Potato wedges...


salam..

sebenarnya dah lame nak share resepi ni.. yg satu lagi kak imah dah mintak lame..( kak imah sorry lambat bayar hutang resepi ni ye.) resepi senang je nak buat coz adik aku lelaki yg form 3 tu pun boleh buat..

Bahan-bahan
Potato seberapa byk yg anda mahu (dibelah 4 dan direbus)
Sedikit serbuk kari,
sdkt kiub ayam/ikan bilis dihancurkan,
sdkt lada sulah,
italian herbs(yg ni depend),sdkt grm kalau tak cukup masin,
sdkt tepung beras

cara-cara.
1. rebus kentang sehinngga agak empuk dan sejukkan
2. potong lagi mengikut kebesaran yang dikehendaki
3. gaul semua bahan-bahan diatas.
4. goreng sehingga kekuningan

dah share resepi ni, tetibe cam lapar lak tgh2 malam ni.. hadui la, lemah betul bile tgk gambar makanan yg pelbagai ni....( perut tak lapar, tapi nafsu yg kebulur ni) hish x patut betul.....
p/s: to kak imah, ni org dah kasi resepi kalau x cube x tau la...

3 comments:

sya mansor said...

c-so aku 2-3 kali dh beli kentang2 ni sume konon nk wk wedges.

malangnya....

dang ke mok aku dlu... ye letok dlm sup la.. gulai la...

so how???

rhapsody_sufi said...

huhuhu.. tu la, lain kali lepas mu beli masok je terus jgn masok dlm almari... mok mu takut bazir sbb tu ye tlg mu masok...

rhapsody_sufi said...

eee... kak imah, x buat lagi..menyampah tul.. malas dah nk share resepi dgn kak imah....