1 July 2009

can i say good bye to my ting tong...

salam.. alhamdulillah, masih ada hari baru untuk aku. bulan 7 dah tibe. tarikh register dah makin dekat. baru seminggu lepas aku hadapi interview. haha mula2 rase macm nak lari je. tapi last2 minit tu sedar yg lari x selesaikan masalah. n lepas interview tu, "x mati pun interview" hahaha. sia-sia takut lame2 padahal interviewnya 10-15 minit je pun. ape yg jadi kat bilik interview??? ntah la redah je.selebihnya aku, tawakal pada Allah.

pasal uia pulak family aku buat mcm uni keluarga pulak.. pasal ape? sbb hampir semua sepupu sepapat aku dapat offer masuk situ. kuang2. sejarah bermula dgn abg yok yg dah jadi lawyer skrg ni, isteri pun dia cari budak uia. pastu abg kerol pun ambik law. tp x nak jd lawyer. next is my bro now second year student ICT. aku pulak yg seterusnya ikut jejak. insyaallah 7/7 bakal jd 1st year student of Human Sciences. abg yie pun dpt offer uia buat law tp dia x nak study mesia, dia g mesir. nk jd overseas student la katekan. the next year, muhaimin n fatin pun dapat offer uia after the spm, tp dua2 orang x nak pasalnye depa nk jd doctor terhormat. Fatin now kat mesir, muhaimin tgh buat A-level. tahun ni zura n fatimah lak dengan rasminye jadi budak uia gak. kuang2. n the latest one, MR-Amir pun dpt offer uia tp dia pun nk jd overseas student. kalau depa semua masuk uia, mmg jd uni family la. skrg ni aku cam ada perasaan excited nk masuk gombak, tp perasaan takut tu still ada. sabor je.

masa aku sibuk2 minggu interview haritu, sya ada tanye what up with my diet program?? i tell you that this week is the most disipline one sbb before ni plan diet ku tak brape betul coz slalu kelentong diri sendiri. n yg paling best bile dah start program dengan penuh disiplin, I kind of saying good bye to my migrain. past few week, every night sure xleh nk buat pepe dh bcoz of the headache. now the pain no longer be my lullaby song 4 sleep. alhamdulillah. i also have lost almost 4 kg. it still far away to go.

p/s: tolong doakan sahabat2 aku yg skrg ada kat hospital, kak husni n nabil marwan. semoga Allah kurniakan kesembuhan pada mereka.

2 comments:

Ainul Salasiah Bintun Shafian said...

bagusnya siso...
disiplin dlaam diet..

ari tu kononnye nak diet kat umah..

last2..hampeh...

mabruk 'alaiki

rhapsody_sufi said...

tu sbb mama kasi semangat.. sokongan penuh bile mama n abah pun join diet skali. heheh