13 October 2009

uia?? hogward????

update! n up to date!
salam...(n_n)

setelah sekian lame aku menyunyikan diri diri blog ni.. ada la beberapa cite baru yg nk share... mak cik sya dah bising mintak aku post gambar yg g Taiwan aritu... maap la ye.. name dah bwk camera pinjam, so stok gambar belum sampai ke simpanan ku...
nk suruh tuan camera postkan pon, encik yahoo punye attachment limit pd 25mb je... so cam leceh... so kene simpan dulu la..(n maybe time aku post gambar tu dah basi kot...hahah)

what happen last weekend??? aku menjadi penjage booth terhormat sambil menjadi tukang masak tak bertauliah...hakhak... kehulu-kehilir jgk la....

pasal booth agak "bernasib baik" sebab customer x ramai.. hakhak... tapi yg "malang" nye.. gerai aku(e-mind) tu terletak bersama-sama book fair.. so bagus utk minat aku, malang buat poket ku... aku telah membeli 5 biji buku... so agak selamat la poket aku..... mmg kene berpuasa la aku sampai abis sem ni... tp jgn bimbang!!! ada kebaikan di situ... aku x kebulur.. HERBALIFE selamatkan aku... n benefit dia lagi cepat la aku dpt loss weight kan.... hehehe...

pasal mask2...tu selagi ada yg simple, yg tu la aku buat... selamat la aku menyediakan nasi ayam utk hampir 30 org tu... cume adalah masalah kecil yg ditimbulkan oleh aku didapur umah cik mahirah tu... namun dengan kerjasama dari cik umaira n cik sakinah, dpt jgk mereka2 itu mkn tgh hari tu...
(mane taknye! black out jap umah mahirah) ape puncenye aku rase baik x payah cite kot.. kihkih

ape lagi yg berlaku?? aku x study utk my test so as the result, aku dpt result yg sepatutnya lah... i deserve what i get...

mesti korang tertanye-tanye pasal tajuk posting aku kan???? mcm ni kisahnye.... adalah seorang mamat yg menjage booth maxis yg terletak di hadapan booth aku tu, datang membuat belian, so tibe2 dia buat ramah pulak dengan aku yg sah-sahnye buat muke boring...so layan je lah... borak punye borak dia pun mengeluarkan satu statement "uia ni mcm hogward la, to much rule n regulation" so otak aku mula mencerna...
menghuraikan statement dia... ye ke??? boleh pulak mamat ni samekan uia dgn hogward.. hogward tempat org belaja sihir la.. sini taman ilmu n budi la...kitaorg belajar religion tau kat sini.n sihir tu syirik.. kalau rules n regulation??? Uni lain xde rule ke?? pelik betul persamaan dia ni... langsung x memenuhi persamaan linear.. songsang terus...mcm2 care manusia berfikir... aku ni jenis orang yang outlaw.. tapi kite kene admit yg kalau dlm dunia ni kalau xde law, maka terumbang-ambing la dunia.. sbb tu ada satu je pencipta law yg agung iaitu ALLAH...

2 comments:

sya mansor said...

cayala c-so!
bravo2... mg dulu spatotnye masuk geng debat skoloh.. x pong pasukan bebalas pantun ke.. hehe

btw, mok cik mg panggey aku???
T_T

rhapsody_sufi said...

wei mu dok ingat ke aku mmg wakil debat sekolah mase form 4...

btw, sure mu bkn mak cik??? eh??
(n_n)