17 October 2009

what a day!!!!

salam...
(n_n)..... hari yg pelik... coz kepala ni cam x brape betul sgt.. hehe..
first celik mata, alamak subuh dah lewat, second celik mata, alamak kelas, third celik mata, alamak nk kluar g cari tiket n Herbalife offfice.. byksgt kejutan dr diri sendiri..(pdn muke aku).. huhu..

ok lah, hari kene kluar g cari tiket nk blk johor jumpe atuk, siap abeli tiket tgk jam dah pukul 4, nk g jln raja chulan kene naik monorail sampai stesen raja chulan. halfway aku jln nk sampai monorail stesen dr kl central, dtg la sorang mamat tegur aku.. eh?? tibe-tibe je dia ni,(okey coverline siso) berdebar gak.. by the way aku kluar sorang2 arini(jgn ckp mama) huhu.. dia ni nk tanye aku mcm mane nk g KLCC rupenye.. dia speaking dgn aku, tp aku perasan yg slang dia ni pelik skit.. huhu( berbunga hati aku) astagfirullah...aku ingat dia ni japanese, skali mamat korea rupenye.. eh bini dia ada kat blakang rupenye... dua-dua orang ni dah berpeluh2.. kesian pulak aku tgk.. so dgn hati yg tersenyum tu.. aku patah balik dgn couple ni g kl central nk tunjukkan lrt yg sampai ke Klcc.. berjalan la kami ke kl central, sambil2 tu buat2 la ramah nk tanye dah lame ke diorang dtg malaysia n so on.. tp bile aku tgk dua2 cam terkontang-kanting je nk jwb.. aku pun kate nevermind je lah.. kesian pulak...
bile dh slamat diorg beli tiket n naik platform aku pun patah blk la meneruskan perjalanan aku.. entah brape kali diorg ucap terima kasih pun aku tak tau la... sebenar aku terkenang time aku kat Taiwan aritu.. diorg kat sana x lokek pun bantu aku cari jln n mcm2 la.. so bile jumpe couple ni, dlm hati aku ckp ape salahnye jd citizen yg baikkan... sbb one day bile kite kat negeri orang kite perlukan bantuan yg same...... dah la ye..pasal this korean couple..

n satu lg yg terjadi, aku ambik cab nk blk uia, kebetulan sgt2 bile jlnnye sgt2 jam.. n pak cik teksi tu lalu jln mane ntah... bukan jln yg biasa yg abg aku lalu... huhu.. so makin kering la poket aku utk minggu ini... mane taknye, tambang teksi tu lebih kurang same dgn tiket train aku pegi blk johor..

p/s: first time naik kereta api ni..... abah dah pesan jgn tertido plak dlm train sbb takut2 terbabas sampai JB plak..perjalanan esok mkn masa 3 jam setengah je.. heheh, aku terover excited ni...
okeh nk sambung buat assigment dulu.. bye2

2 comments:

sya mansor said...

balik johor cuti mnde plok tu??

rhapsody_sufi said...

deepavali..amma... hehe