8 October 2009

puding tauhu fa dengan kuah laici

resepi ini ketegori dia masih lagi berada tahap senang. gambar pun xde bcoz aku masih belum bercamera dan masih belum punye hanset yg ada camera2 ni... coming soon la bru buleh aku selitkan gambar resepi k....

bahan:
agar-agar-35g
air 9 mug
susu cair 1 tin
susu manis 1 tin
garam secubit.
utk kuah: laici satu tin, gula n air..

untuk puding, mula2 masak agar2 tu dengan 9 mug air tu sampai agar2 betul2 hancur, pastu perlahankan api then masukkan susu manis n susu cair kacau sampai menggelegak. masukkan secubit garam..
tuang dlm loyang n biar sejuk dlm peti sejuk.

kuah dia: laici tadi buat mcm mane kite biase buat air laici la, cume biar manis lebih skit...

potong puding n makan dengan kuah dia... sedap di mkn sejuk..

1 comment:

sya mansor said...

senangnye!
weh, mane gambo dr taiwan??