14 August 2009

hari yg malang....

salam

(T_T).... HARI YG PENUH HUJAN.....
kalau times hujan mmg hati aku jd syahdu skit... sebenarnya aku sgt lah nk blk TRG... (semua org dah tau la)...
kalau sekarang umur aku 6 tahun... aku nk nangis sambil hentak2 kaki kat lantai... tapi sebab akal dah panjang skit
so x leh nak buat mcm tu lg....

hari ni nasib aku x brape nk baik.. aku sedar, kalau ada perubahan emosi badan aku akan jadi sangat letih mcm hari ni... today I feel so lost.. aura dont disturb dah kluar dah ni... tapi sedut masuk dalam balik ni.
so nak makan fast food mcm kesian la pulak kat badan aku ni... asyik dok dera dgn makanan yg tidak sihat je...

bile hati x sihat badan pun jadi x brape nak sihat.. aku bukan suke sangat melibatkan diri dalam emosi melampau ni.. so ape yang boleh kite buat untuk sama dptkan hati yang sihat....

kawan2 aku selalu cakap pasal jaga hubungan kite dengan Allah.. maksudnya jage sudut ibadah biar ia jadi sempurna yang mungkin... bile try menganalisis balik, aku sedar yang sudut hubungan aku dengan Allah masih di tahap new leaner.. aku cube improve cume terkadang lalai dengan kehendak nafsu....
ada sorang kawan aku dia try blaja kawal nafsu dengan 3 benda:
1)kurang kan makan
2)kurang kan bercakap
3)kurangkan tidur.

then what should i do... maybe try that untuk bersihkan hati..... jiwa mu kotor... sbb tu jd mcm hari ni....
ape la aku nak jwb kat mama 6ti... oh sedih sungguh... mau mcm meletup hati aku ni... tapi semuanya berlaku sbb salah aku..... hati ni keras sbb tu air mata tu x kluar2.... aku sgt perlukan enzim yg tenangkan hati bile kite nangis tu.... n dont ask me what happen... it pain to mention...

3 comments:

sya mansor said...

sabo cso...
raye kg mg cuti panjang...
selamat berpose...

moga Ramadhan menenangkan hati kite semua, INSYAALLAH

rhapsody_sufi said...

sya cuti aku kene potong wei... kureng punye>>>

underOneAqidah said...

salam akak...PaPeJeLa........................................................................................