25 November 2008

the love letter....

Hu lalala… dah lama kot tak buat entry baru…yg sebelum ni punye entry tu lah lame tulis just tak sempat nak post. ni nak kate sibuk sgt tak jugak sbb dah quit beberapa jawatan yg aku pegang tp rase mcm tak mampu je nak teruskan… bukan la kate pentingkan diri sendiri then lepas beban kat org lain…. Never mean it…. Just sbb ada org lain yang lebih mampu… skrg ni tgh proses discover n recover…. Sem lepas aku ambik buat iktibar…. Sem ni baiki mane yg patut… lately aku ada bace novel yang byk gak kasi kesan kat diri aku.. Never love story k…. one phrase yg give effect besar kat diri aku, All the verses in the Quran are like personal love letters from God to us la.Tak percaya tengok dia punya translation “.If you want to find solace and balm for the sore,the words will heal it straigh.t away.Ayat memujuk macam dalam al-Insyirah and ad-Dhuha.Sooth you anytime.Sweet!”..

Sweet phrase right.... went you have prob dont have to find someone to share bcoz HIM always be there you... get closer to Allah... you will feel calm... tak gune nangis lebih kat bahu pakwe ke ape kalau ade masalah, baik sujud n share dgn Allah, nak nangis pun takpe sbb air mata yg mengalir kerana takutkan Allah takkan dsentuh api neraka....insyaallah dapat ganjaran....kalau sebelum ni ngaji pun sbb mama suruh tp skrg aku dah jumpe sesuatu yg baru. Best tau bile dah start baca love letter rase addicted pulak tau. Disamping bace dpt cari ketenangan... try it tau... try paham skali lagi best...

No comments: