6 June 2009

updating!!!!

salam....
wah what a day... dah 2 hari hanset black out, don't know what happen. tu lah sape suruh wish pelik2 hari tu.. kan dah termakbul.. pepe hal pun trifle aku tgh mlm semalm dpt sambutan hangat family.. x sampai tgh hari dah licin satu tray tu... alhamdulillah..

pe kata kite tukar mood pulak... asyik emo je... kite buang emo2 kat tepi, har
i ni kite main masak2... hehe back to the old day.... cam mase kecik dulu lak rase...

ok first of all kite.. sediakan bhn2 nya:
  1. kek roll 2 gulung
  2. susu cair satu tin
  3. cocktail satu tin besar
  4. castard 6 sudu besar
  5. gula
  6. jeli
  7. air
mula2 sediakan kek span.. kalau malas nak buat kek span gune je kek gulung yg jual kat giant tu.. potong kek ikut tebal layer yg kite nak.... n susun rata dalam bekas trifle.
next kite masak castard: masukkan castard 6 sudu besar, gula 5 sudu besar, susu cair 1 tin, air 1 1/2 tin, n jagung dlm tin setengah tin(ni optional, ikut taste masing2) masak sam
pai pekat dengan api sederhana....
untuk jeli suggest gunakan cap nona punya.. strawberry atau asam limau nipis boleh tahan la...

untuk susunan ada byk cara: first letak kek tuang air cocktail plus 1/2 cawan air masak. susun buah campur rata atas kek tu, pastu tuang castard... last sekali baru letak jelly...

cara lain: letak kek n air buah n air tu pastu terus tuang castard baru susun
buah, n lastnya tuang jelly.

buah pun tak limited pada buah campur dlm tin je... sape suke peach letak la, sape suka strawberry pun jalan je.. pe-pe korang suke boleh blasah je letak.

ape yg saye tau cantik ke tak trifle kite depend pd kreativiti kite la...


gambar sekadar hiasan....


No comments: